maanantai 28. joulukuuta 2015

Let's talk about lipsticks 2/3 (Colourpop ultra matte liquid lipsticks)

Uusi päivä on jälleen koittanu ja sen myötä myös uus huulipunapostaus näkee päivänvalon. Tai no, näkis, ellei ulkona ois koko ajan harmaata ja pimeää, mutta ei nyt takerruta siihen. Tänään ois siis tosiaan vuorossa Colourpopin ultra matte liquid lipstickit, joista mä oon itseasiassa tähän mennessä puhunu kaikista vähiten täällä blogissa. Syy siihen on melko looginen, sillä nää Colourpopin punat on järjestyksessä viimeiset tuotteet, jotka mä oon ostanu, jos otetaan ne Jeffreen ja L.A Girlin tuotteet huomioon. Jos joku siellä ruudun takana on samanlainen hullu kosmetiikkafanaatikko niinku mä, niin mieleen saatto heti tän postauksen otsikon kohdalla herätä kysymys, että miten ihmeessä mä oon voinu saada Colourpopin tuotteita, sillä niitä ei toimiteta ollenkaan Suomeen, mutta vastaus kysymykseen on Shipito niminen palvelu ja siitä mä aion nyt tässä postauksessa puhua.


Eli siis, jokin aika sitten mä googlailin pilke silmäkulmassa erilaisia nestemäisiä, mattapintaseks kuivuvia huulipunia kunnes törmäsin tuotteisiin, jotka kuulosti aivan liian hyviltä ollakseen totta. Kyseessä oli tietenkin Colourpopin ultra matte lipstickit ja hetken aikaa tuotteita tutkailtuani rupesinkin keräämään ostoskoriin tuotteita. Olin tosi hämmentyny Colourpopin runsaasta sävyvalikoimasta sekä tietenkin halvasta hinnasta elikä kuudesta dollarista per huulipuna, kunnes tilausta maksaessa karu totuus paljastu. Colourpop ei toimita Suomeen.... No niinpä tietysti ajattelin ja vähän ärsyyntyneenä jätin sivun sikseen ja rupesin hääräämään muita juttuja. Pian muistin kuitenkin Shipiton, josta olin kuullu yhessä face-ryhmässä jo useampaan otteeseen ja niinpä aloin ottamaan kyseisestä palvelusta ihan kunnolla selvää.

Shipito on siis käytännössä palvelu, johon pystyy rekisteröitymään netissä ja sitä kautta sä saat ikään ku virtuaalisen osotteen itelles ulkomailta ja sit pystyt tilaamaan tavaraa siihen osotteeseen just sellasilta ulkomaalaisilta yrityksiltä, jotka ei välttämättä toimita Suomeen ja sit Shipito toimittaa ne vastaavasti sulle! Tossa se oli nyt silleen mahollisimman lyhyesti ja selkeästi selitettynä. Shipitolla on myös paljon osaavaa henkilökuntaa duunissa ja jos sulla on mielen päällä jotain mikä askarruttaa, niin chatissa voi aina kysyä neuvoa. Toi on myös mun tietääkseni aika luotettava sivusto ja Shipitolla on kyllä ihan oikeesti omat varastot siellä osotteessa, minkä ne sulle antaa (T. Google mapsista stalkannut kettu).

Okei, eli Shipitosta rohkaistuneena mä naputtelin tilauksen Colourpopille ja tilasin yhteensä seittemän eri sävyä hintaan 40,15$ (n. 36,5€). Mä olin lukenu noita Shipiton sivustoja ihan urakalla ja olin sit jostain bongannu sellasen informaation, että toimituskulut maksais yhen dollarin per paketti. Aattelin tietty ettei se nyt ehkä ihan täysin pidä paikkaansa, vaan että hinta heittäis varmaan jollain kympillä tai jotain. Toisin kuitenkin kävi, sillä pian pakettien Shipitoon saavuttua sain ilmotuksen, että mun pitää maksaa 41.19 dollaria toimituskuluja! Olin aika järkyttyny, koska en tosiaan ollu varautunu vajaan 40 € toimituskuluihin (n. 37,5€), mutta siinä vaiheessa ei enää auttanu ku maksaa.. Jälkikäteen Shipiton tiedoissa näky se erittely mistä mä maksoin ja siinä luki näin.

Price Processing Fee $1.00
Consolidation Fee $0.00
Special Requests $2.00
Insurance Delivery Insurance $0.00
Postage $38.19
Bank Fee $1.64
Carrier $36.55
Total $41.19 


Toi Special requests oli siis mun oma valinta eli valitsin, että haluun nähä kuvan niistä tuotteista kun ne saapuu Shipitolle ihan vaan varmuuden vuoks, mutta kaikki noi muut oli ns. pakollisia kohtia. Noh, ei siinä maksoin siis sen vajaan 40 euroa ja jäin odottelemaan mun pakettia vähän lannistuneena, mutta silti toiveikkaana. Ei mennyt kauaakaan, kun sain kirjeen ja voin sanoa, että siinä vaiheessa alko jo vähän vituttamaan. Kirjehän oli tietysti mistäpä muualtakaan, kuin tullilta ja siinä pyydettiin tekemään tulliselvitys Colourpopin tuotteista. Hetken päästä selvitys oli valmis ja huomasin tuijottavani jälleen uutta maksettavaa summaa, joka tällä kertaa oli niinkin "vähän" kuin 36,97€. Jälleen kerran epätoivo valtas mut, mutta eihän siinä taaskaan ollu muita vaihtoehtoja ku maksaa ja olla tyytyväinen siitä, että tää ois nyt vihdoin viimein se lopullinen maksu Colourpopin tilauksesta.

Kaiken kaikkiaan noi seittemän eri sävyä makso mulle siis n. 111€ ja vaikka sama määrä esimerkiks Jeffreen punia ois maksanu sen about 140€, niin silti mua ärsytti toi Colourpopin tilaus ihan älyttömästi. Ehkä se, että luulin tosiaan tilaavani melko halpoja punia ja lopputulos lähenteli Jeffreen hintaluokkaa, muttei kuitenkaan laatua oli just se mikä mua suututti kaikista eniten. Onhan se vähän kummallista maksaa toimitus -ja tullimaksuja tuplasti enemmän ku mitä maksaa ite niistä tuotteista! Noh anyways, tästä viisastuneena päätin etten kyllä enää koskaan tilaa Shipiton kautta mitään. Tai no, ehkä joskus jos oikeesti tarviin jotain ja käyn töissä, niin saatan harkita, mutta tällä hetkellä en kyllä aio tollaseen rumbaan enää lähteä mukaan.


Halusin nyt jakaa tän mun Shipito kokemuksen teidän kanssa ihan juurta jaksain, ihan vaan jo senkin takia, jos joku ois sattumoisin miettiny tilaavansa Shipiton kautta jotain ja ei oo ollu varma noista hinnoista tai muista käytännöistä. Jos joku pitää tota hintaa sopivana, niin siitä vaan tilailemaan, mutta halusin ehkä jollain tasolla varottaa, ettei kaikki oo aina niin ilmiselvää ja näitä "lisämaksuja" saattaa tulla jos ei oo täysin perehtyny johonkin (tai vaikka oiskin). Tää postaus on kuitenkin tässä vaiheessa jo melkosen pitkä, joten eiköhän oo korkee aika siirtyä niihin itse huulipuniin, jotka mä Colourpopilta alun alkaen tilasin! Yläpuolella näättekin kaikki sävyt kädelle swatchattuna ja nehän on siis nimeltään: Trap, Kapow, Mr. Blonde, Jellies, Dr.M, Be-Dazzled sekä Guess

Mun ensivaikutelma näistä Colourpopin ultra matte liquid lipstickeistä oli rehellisesti sanottuna tosi huono. Siihen on kuitenkin hyvä syy, joka ei edes liity koko postitusruljanssiin, vaan sävyyn nimeltä Dr. M. Ihan ensimmäisenä mä nimittäin kokeilin tota tummaa sinivihreää sävyä ja huolimatta hyvästä pigmentistä se lopputulos oli ihan karsea. Toi sävy kuivu nimittäin mun huulilla niin kuivaks, että se alko kirjaimellisesti murustumaan ja lohkeilemaan pois mun huulilta! Tossa alapuolella näkyvässä swatchissa näättekin varmaan mitä tarkotan. Siinä vaiheessa, kun toi eka sävy oli mun huulilla, niin mä olin niin pettyny koko Colourpoppiin etten oikeen tienny mitä mä tekisin. Ajattelin tietysti, että nyt nää kaikki sävyt on ihan yhtä kuivia ja surkeita ku toi Dr. M ja tottakai se ärsytti mua. Päätin kuitenkin onneks koittaa muitakin sävyjä ja vasta siinä vaiheessa nää vastoinkäymiset vihdoin päätty. Kaikki muut sävyt oli nimittäin ihan erilaisia ku toi Dr. M ja kuivuttuaan näytti, sekä tuntu todella hyvältä! Rakastuin samantien sävyihin Kapow sekä Mr. Blonde ja varsinkin edellämainittu on ollu nyt viime päivinä todella kovassa käytössä.


Johtopäätöksenä tästä vois siis sanoa, että toi Dr. M oli maanantaikappale, sillä mitään muutakaan hyvää syytä sen koostumukselle mä en löydä! Kaikissa youtube-videoissa, joita oon kattonu se on näyttäny tosi hyvältä ja samaten kaikissa kuvissa, joita oon nähny. Tietty on harmi, että se maanantaikappale oli just toi aika uniikki ja kiva vihree sävy, kun se ois myös voinu olla toi kaikista tummin Guess tai vaalein eli Trap, sillä samankaltasia sävyjä löytyy sekä Jeffreeltä, että L.A. Girliltä. No, turha se on valittaa ja keskittyä vaan negatiivisiin juttuihin, koska kyllä noista punista hyviäkin puolia löytyy! Hyvän pigmentin lisäks sekä paketointi, että aplikaattori noissa Colourpopeissa on mun mieleen ja siinä missä Jeffreen huulipunahylsyt on söpöjä, niin noi Colourpopit on mun mielestä tosi elegantteja ja nättejä. Aplikaattori sen sijaan on ihan ku Jeffreen ja L.A. Girlin yhdistelmä, sillä siinä missä Jeffree on iso ja L.A.Girl pieni, niin toi Colourpop aplikaattori on niiden välimuotoa ja mikä parasta ilman niitä Jeffree-säikeitä! Se on kyllä miinusta, ettei sitä tuotetta tuu sieltä purkista hirveen paljoa kerralla, mikä merkitsee sitä, että sun pitää dippailla aplikaattoria aika monta kertaa, että saat huulet kokonaan meikattua. Mun tapauksessa tätä dippailua tapahtuu vielä ekstrapaljon, sillä tykkään tunnetusti vähän massiivisemmista huulista ku monet muut.

Kesto Colourpopin punissa on aikalailla samaa luokkaa, ku mitä niissä Jeffreen tuotteissa, mutta koostumus on vähän vetisempää ja ehkä sen takia se lopputuloksin kuivuu enemmän ja tuntuu huulilla vielä rohtuneemmalta. Netissä on vähän ristiriitasta tietoa, että kannattaako näiden kanssa käyttää primeria vai ei, mutta mä oon ite pitäytyny siinä samassa taktiikassa ku Jeffreen kanssa, eli meikkauksen alussa levitän huulirasvan huulille ja ennen huulipunaa pyyhkäsen huulet puhtaaks. Tuolla Colourpopin omilla sivuilla lukee, että parhaan tuloksen saa kun eka kuorii huulet ihan niinku Jeffreenki sivuilla sanotaan ja sit sen punan levittää kuiville ja puhtaille huulille. Oon ite koittanu välillä laittaa primeria tai huulirasvaa ennen huulimeikkiä, mutta kaikista paras lopputulos todellakin tulee sillon kun sen värin levittää kuiville ja puhtaille huulille. Huulirasvan kanssa se tuote ei pääse nimittäin kunnolla kuivumaan mikä tarkottaa sitä, että se levii helposti ja sit taas primerin kanssa se tuote ei leviä niin tasasesti. Tietty voisin joku päivä koittaa muitakin primereita sekä pohjustustaktiikoita ja kattoa miten niiden kanssa onnistuu, mutta siihen saakka meen kyllä tällä hyväks koetulla tavalla.


Siinä nyt varmaan tuli ne kaikista tärkeimmät jutut Colourpopia koskien. Näidenkin punien kanssa kannattaa välttää öljysiä, sekä rasvasia ruokia, sillä ne saa noi värit leviämään. Jotkut youtubettajat on sanonu, että näitä huulipunia pystyy kyllä kerrostamaan ilman mitään ongelmia, mutta mä ite suosittelen, että yritätte saada kivannäköset huulet tehtyä mahollisimman vähäsellä kerrostamisella, että ne huulet varmasti kuivuu mattapintaseks eikä lohkeile tai näytä rososilta. Colourpop myös väittää sivustollaan näiden punien olevan "Completely kiss proof!", mutta sanotaanko nyt näin, että se ei kyllä ihan täysin pidä paikkaansa... ;D 


Loppuun vielä tiivistetysti Colourpopin plussat ja miinukset!

Plussat:

+ Paras aplikaattori eli ei säikeitä, ei liian iso, eikä liian pieni tai kova
+ Hyvä pigmentti
+ Laaja värivalikoima ja mukana räikeitäkin sävyjä
+ Vetisempi kuin muut eli levittyy nätisti
+ Kaunis paketointi

Miinukset:

- Aplikaattoria pitää dipata usein purkissa
- Kuivuu nopeasti + kuivin kaikista
- Hankkiminen melko hankalaa
- Yksi maanantaikappale

3 kommenttia

 1. Ärrh!! En voi sanoin kuvailla miten paljon mua kans joskus vituttaa ku tilaan jotaki ulkomailta ja sit tuleeki hirvee lössi "lisämaksuja" ja hinta jopa tuplantuu... >_>
  Minusta nuo punat ovat tosi kivan mattapintaiset mutta joo, harmi ku jouduit pullittamaan niin kovan hinnan ja nähdä paljon vaivaa niiden saamiseen ja sit, noh, laatu ei oo ihan paras ikinä. :/ Tuo vaaleensininen on tosi kiva mun mielestä!
  Kiitos hyvästä ja kattavasta arvostelusta; nyt ainaki tiedän etten ehkä ihan ekana halua koskea Shipitoon, lol.

  ☆ Shiro Samurai's Cosplay & Circle Lens Blog ☆
  ☆ Facebook Cosplay Page ☆
  ☆ Ink & Sword Lifestyle Blog ☆

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä ja rehellinen postaus! Taattua laatua siis ainakin postaus! Kiitos kun jaoit tämän meidän kanssa!

  VastaaPoista
 3. Onpas erikoista tuo, itse olen ColourPopeja tilannut shipitolla kymmeniä kertoja ja postit olleet aina 7-15 dollarin välillä, painosta riippuen. Valitsitko sieltä listalta sen edullisimman pistitusvaihtoehdon? Alvit täytyy aina maksaa, mutta nekin on pienemmät kun postikulut on pienemmät. Suosittelen kyllä antamaan palvelulle uuden mahdollisuuden, itse käytän viikottain ��

  VastaaPoista

Kaikki kommentit on tervetulleita, mutta julkaisen vaan asialliset :)